Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

 
Ergonomisch plannen; Slim omgaan met roosters

1. Training Ergonomisch plannen

Plannen is een vak apart. Een goede planner is een beetje van alles: bedrijfseconoom, jurist, fysioloog en psycholoog. Deze workshop is bedoeld voor planners die hun kennis op deze uiteenlopende gebieden willen uitbreiden. Er wordt aandacht besteed aan wet- en regelgeving, communicatie, ergonomische planprincipes en bedrijfskundige aspecten. De workshop sluit goed aan op de praktijk van de touringcar- en taxibranche en biedt concrete planningsoplossingen voor uw organisatie. De cursus neemt 4 dagdelen in beslag en is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren planners.

Voor wie: planners
Duur: 4 dagdelen

 

U kunt u aanmelden via het inschrijfformulier.


2. Coaching 'on the job'

Als u tegen een specifiek probleem aanloopt rondom werktijden, dan is dit coachingstraject een slimme keuze. De planners in uw organisatie worden in dit traject persoonlijk begeleid bij het oplossen van een bepaald planningsvraagstuk. Dit kan gaan over de inhoud van het werk, maar ook over de communicatie met medewerkers en leidinggevenden. U geeft zelf aan waar u precies hulp bij kan gebruiken. In twee bijeenkomsten wordt uw probleem verder inzichtelijk gemaakt en wordt er aan een concrete oplossing gewerkt. Daarnaast ontvangen de planners schriftelijke en telefonische ondersteuning 'on the job'. 

Voor wie: planners
Duur: in overleg


U kunt u aanmelden via het inschrijfformulier.


3. Workshop Slim omgaan met je rooster

Het werken van wisselende diensten zorgt voor een verstoring van het biologische ritme. 

Voeding, slaap en beweging kunnen helpen om hier minder last van te hebben. Wat kunnen chauffeurs zelf doen om zo gezond mogelijk te blijven terwijl ze onregelmatig werken? Dat is het onderwerp van deze workshop.

Voor wie: chauffeurs

Duur: 1 dagdeel


U kunt u aanmelden via het inschrijfformulier.


4. Advies over arbeidstijden

Als binnen uw organisatie het plannen van chauffeurs minder gestructureerd en soms stressvol verloopt, dan kan een advies op maat u verder helpen. In een intakegesprek samen met het management of met de planner wordt duidelijk wat de organisatie nodig heeft om de personele planning te professionaliseren en te stroomlijnen. Denk hierbij aan het vergroten van de voorspelbaarheid van werktijden, bedrijfsvoering, gezonde roosters, maar ook aan opleiding en begeleiding van planners.

Voor wie: directie en planners

Duur: +/- 4 dagdelen


U kunt u aanmelden via het inschrijfformulier. 
Logo Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Logo Europese Unie Logo FSO Logo Sociaal Fonds Mobiliteit