Stoppen met roken

Veel medewerkers in onze branche roken en zijn daardoor vaak minder productief en lopen een verhoogd risico op longaandoeningen zoals COPD, astma, etc. Deze cursus helpt u van het roken af zonder kunstmatige hulpmiddelen, trucjes, enge plaatjes of gewichtstoename. De cursus heeft aantoonbaar verreweg het hoogste stoppercentage van Nederland. De cursus is interessant, grappig en gezellig (met rookpauzes) en het goede nieuws is dat stoppen verrassend eenvoudig is, tenminste als u het goed doet.
NA ÉÉN CURSUS VAN 4 UUR NOOIT MEER ZIN OM TE ROKEN (?!)

Door het volgen van de 4 uur durende training worden deelnemers gestimuleerd om definitief te stoppen met roken.

 

De workshop is als volgt opgebouwd:

1. Waarom rookt u (nou echt)?

2. Waarom is stoppen zo ingewikkeld (fysiek en mentaal)?

3. Hoe niet te stoppen (o.a. minderen, onthouding, vervangen, eten, medicijnen en twijfel).

4. Hoe wél te stoppen en wat u precies kunt verwachten nadat u gestopt bent.

 

Tijdens de workshop wordt ieder anderhalf uur een korte rookpauze ingelast. Het doorroken tijdens de bijeenkomst is een cruciaal onderdeel van de workshop, omdat nieuwe inzichten alleen blijvend worden aangenomen als u ze zelf ‘gevoeld’ heeft. Na de workshop rookt iedereen zijn laatste sigaret en ontvangt een diploma met daarop een samenvatting van de cursus en het telefoonnummer van de trainer. Er wordt afgesloten met een ademhaling/ ontspanningsoefening.

De nazorg bestaat uit de onbeperkte telefonische counseling van de trainer tijdens werkdagen en tot twee jaar na de cursus om de gemiddeld vier maanden een e-mail met daarin informatie over hoe de ex roker zich nu voelt en welk risico’s bij deze fase horen. Tevens de mogelijkheid om in de toekomst nog een keer gratis mee te doen, mocht het stoppen uiteindelijk niet gelukt zijn.

 

Hoogste slagingspercentage van Nederland, uit alle onderzoeken die er zijn geweest, is nog nooit een resultaat van minder dan 50% gekomen, na een jaar gemeten!

 

Deelnemers kunnen zich individueel aanmelden voor een regionale training, de training kan ook incompany gegeven worden voor min. 20 deelnemers. Indien geen 20 deelnemers kan in overleg met SFM/FSO gekeken worden of e.e.a. gecombineerd kan worden met meerdere bedrijven in de regio.


 
Logo Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Logo Europese Unie Logo FSO Logo Sociaal Fonds Mobiliteit