Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

 

Training

Goed opgeleide chauffeurs zijn belangrijk in de branche. Maar wat heb je nodig om een goede chauffeur te worden en te blijven? Mentoren kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Zij werken nieuwe medewerkers in en geven coaching on-the-job. Daarnaast voeren mentoren gesprekken naar aanleiding van (veiligheids)incidenten. Taken van een mentor verschillen vaak wel van bedrijf tot bedrijf. De training geeft de mentoren handvaten om de communicatie met chauffeurs beter en effectiever te laten verlopen. Aandacht geven, luisteren, onderzoeken hoe mensen in hun vel zitten, feedback geven, non-verbaal gedrag, emoties bespreken. Het belangrijkste is het echt dóén. Oefenen dus! Dit komt allemaal aan bod in een halve dag.


Voor wie

Mentoren in de taxi- en touringcarbranche.

Waar

De trainingslocatie is in het midden van het land.

Kosten 

Deelname is gratis.


Aanmelden

Meld u aan via het inschrijfformulier voor de training van 29 november 2022 in Culemborg (van 13.00 - 17.00 uur)


Programmaoverzicht

Na de training ben je in staat een taxichauffeur te ‘sturen’, coachen, ondersteunen, motiveren voor het uitoefenen van zijn taken. Wat kun je verwachten in de drie uur durende training:


1.           Basisbeginselen van Communicatie 


Werkvorm: presentatie

Onderwerpen: zender en ontvanger; ruis; observeren; contact maken; verbaal- en non-verbaal gedrag; inhoud - en betrekkingsniveau; vraagtechnieken, actief luisteren - samenvatten- doorvragen.

 

2.           Signaleren van probleempunten


Werkvorm: didactisch leergesprek, discussie

Onderwerpen: feedbackgeven; bespreken emotie en motivatie; signaleren van stress.

 

3.           Voeren van coachingsgesprekken 


Werkvorm: simulatieoefening

Onderwerpen: Oefenen met een acteur aan de hand van vastgestelde casuïstiek; oefenen met de acteur op basis van individuele vraag. Basis communicatie: signaleren probleempunten en voeren van coachinggesprekken.


De training bestaat uit een halve dag.

 
Logo Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Logo Europese Unie Logo FSO Logo Sociaal Fonds Mobiliteit